Rengøring af solceller

Solceller leverer kun den optimale ydelse, hvis de er rengjorte og fri for snavs, pollen og fugleklatter.

Selvom moderne solcelleanlæg er udstyret med bypass-dioder, der kan sikre at anlægget leverer strøm, selvom der kommer pollen eller fugleklatter på, vil ydelsen falde, jo mere beskidt anlægget bliver.

Derfor er det en rigtig god ide, at rengøre solcellerne med jævne mellemrum.

Det kan vi naturligvis hjælpe med. Så er du også sikker på, at solcellerne bliver rengjort korrekt, og uden risiko for beskadigelse af anlægget.

Især ved solcelleanlæg beliggende i industriområder, nær landbrug eller anlæg installeret på flade tage er det en god ide at rengøre dem jævnligt, da disse anlæg ikke i så høj grad rengøres af regnvand og er mere udsatte for tilsmudsning.

Når vi rengør solcelleanlæg, benytter vi vores rentvandsanlæg. Det er rengøring med renset vand, som er fri for blandt andet kalk. Derved sikres det, at der ikke kommer kalkaflejringer på anlægget som følge af rengøringen. Samtidig betyder rengøring med rentvandsanlæg, at vi kan rengøre de fleste solcelleanlæg fra jorden, altså uden risiko for beskadigelse af anlæg eller tag, fordi vi ikke skal op på taget for at vaske solcellerne.

Du kan lave en aftale om rengøring af dine solceller med faste intervaller. Vi foreslår at du får vasket anlægget minimum 2 gange årligt.

De fleste private solcelleanlæg kan typisk rengøres for kr. 250,- til kr. 500,- pr. gang inkl. moms.